Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Ζυμαρικά με Αστακό και Τοματίνια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ξεπαγώνετε τον αστακό 12 με 14 ώρες στο ψυγείο. Χωρίζετε με ένα ψαλίδι το κεφάλι από το σώμα, κόβετε και χωρίζετε το κεφάλι στη μέση, καθαρίζετε την ουρά, πιέζοντας ελαφρώς το κέλυφος και τέλος σπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο τις δαγκάνες και τις καθαρίζετε.

Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε τα τοματίνια, το σκόρδο, ρίχνετε τον βασιλικό, το εστραγκόν και λίγο νερό από τα ζυμαρικά, ώστε να μη μαυρίσει το σκόρδο. Έπειτα σβήνετε τη φωτιά.

Κόβετε τον αστακό σε κομμάτια, ανάβετε και πάλι τη φωτιά και τον ρίχνετε μέσα. Προσθέτετε λίγα ζυμαρικά μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύετε.

Στο νερό από τα ζυμαρικά μπορείτε να ζεστάνετε λίγο τα κεφάλια.

Αλατίζετε και σερβίρετε σε μία πιατέλα, τοποθετώντας από πάνω τα κομμάτια του αστακού και στολίζοντας με τα κελύφη και λίγο βασιλικό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζυμαρικά, Σαρακοστιανά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 1 αστακός προβρασμένος, περίπου 350 g
  • 160 g ζυμαρικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 g τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός, φρεσκοκομμένος
  • 1/2 κουτ. της σούπας ξερό εστραγκόν
  • αλάτι, λίγο για το βράσιμο των ζυμαρικών και λίγο για το μαγείρεμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ