Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Βόειο κατσαρόλας με δεντρολίβανο και πέννες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό για 1/2 λεπτό το σκόρδο, προκειμένου να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε το πράσο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την τομάτα και τον ζωμό ή το νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα. Μόλις βράσει το φαγητό, προσθέτετε το δεντρολίβανο. Σερβίρετε, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και στολίζετε με δεντρολίβανο.Εκτός από πέννες, μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με τηγανητές πατάτες.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
6
ΧΡΟΝΟΣ
75΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Βόειο Κρέας, Ζυμαρικά
ΥΛΙΚΑ
  • 1,3 – 1,5 kg ελιά από βόειο, κομμένο σε κύβους, καλά πλυμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό κομμάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 kg ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο, αλεσμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. της σούπας φύλλα δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 250 ml νερό ή ζωμός λαχανικών, ανάλατος

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ