Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τυρόψωμο Εύβοιας

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα. Την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Έπειτα την πλάθετε σε μικρά μπαλάκια (περίπου 100 g το καθένα), τα αλείφετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά σκεπασμένα με μια πετσέτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35 λεπτά.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
8 ψωμάκια
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ορεκτικά, Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 400 g αλεύρι
  • 10 g ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 100 g χλιαρό νερό
  • 10 g αλάτι
  • 3 g βασιλικός ξηρός
  • 70 g τυρί πεκορίνο, τριμμένο
  • 70 g κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 70 g γραβιέρα, τριμμένη
  • 70 g τυρί φέτα, τριμμένη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ