Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τσουρέκι με κρέμα σιμιγδάλι

Το τσουρέκι που σας περίσσεψε, το κόβετε σε φέτες περίπου 2 cm πάχος. Προσπαθείτε να είναι ίσιες, για να μην πέφτει η κρέμα. Βάζετε τις φέτες τσουρέκι στο ταψί της κουζίνας και τις φρυγανίζετε στο γκριλ για 7 λεπτά (να φρυγανιστούν και από τις δύο πλευρές). Στη συνέχεια βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανιλίνη. Ανακατεύετε με ένα σύρμα με γρήγορες κινήσεις, ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά και να μην σβολιάσει. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά. Βγάζετε τις φέτες τσουρέκι από τον φούρνο και τις πιέζετε λίγο με το χέρι σας, για να κάνει μια φωλιά και να πέσει καλύτερα μέσα η κρέμα σιμιγδάλι. Φουρνίζετε στο γκριλ για άλλα 12 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις φέτες τσουρέκι που έχετε ψήσει και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα από πάνω. Γαρνίρετε με λίγο γλυκό του κουταλιού, κατά προτίμηση κυδώνι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
8-10 φέτες
ΧΡΟΝΟΣ
25΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΛΕΥΤ-OVERS
ΥΛΙΚΑ
  • τσουρέκι που περίσσεψε
  • 100 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 90 g ζάχαρη
  • 900 g γάλα πλήρες
  • 1 βανιλίνη
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ