Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τσιπούρες στο Γκριλ με Λαχανικά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Κόβετε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το κολοκύθι σε ροδέλες, τις οποίες αλατοπιπερώνετε και τις στρώνετε στο ταψί. Περιχύνετε τα υλικά με τον χυμό λεμονιού, με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε. Χαράζετε τις τσιπούρες κατά μήκος από το κεφάλι προς την ουρά και από τις δύο πλευρές, τις λαδώνετε, τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά. Βάζετε το ταψί στο γκριλ και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά περίπου στους 180 °C – 200 °C. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το ψάρι. Στη συνέχεια γυρίζετε τα ψάρια και ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
40΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 2 τσιπούρες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλες τομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 8 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ