Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τομάτες γεμιστές με ρύζι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανοίγετε τις τομάτες και τις αδειάζετε, όπως κάνετε για τα γεμιστά και κρατάτε τα καπάκια. Πασπαλίζετε τις τομάτες εσωτερικά με λίγη ζάχαρη και τις αφήνετε να στραγγίσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό και αλατίζετε. Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει. Όταν πιει τα υγρά του, είναι έτοιμο. Το κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε την μαγιονέζα, το καρότο και το μηλόξιδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα με το ρύζι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σάλτσα βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά, μέχρι να ενωθούν. Γεμίζετε τις τομάτες με το ρύζι. Για το σερβίρισμα βάζετε λίγη σάλτσα δίπλα στην τομάτα και στολίζετε με λίγο μαϊντανό.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
  • 1300 g τομάτες (4 μεγάλες)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 200 g ρύζι νυχάκι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 15 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 50 g φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 20 g κουκουνάρι ωμό
  • 25 g σταφίδα μαύρη
  • 100 g μαγιονέζα
  • 50 g καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 5 g μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
  • Για τη σάλτσα
  • 50 g φρέσκος βασιλικός (μόνο τα φύλλα)
  • 40 g πάγος
  • 30 g κουκουνάρι ωμό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ