Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τηγανόψωμο Χαλκιδικής

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και ρίχνετε το αλάτι. Ύστερα ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα και σιγά-σιγά ρίχνετε το χλιαρό νερό και αρχίζετε να ζυμώνετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, για να γλυκάνει η ζύμη και να μαλακώσει. Όση ώρα ζυμώνετε, να βάζετε στο χέρι σας λίγο αλεύρι, για να μη σας κολλάει η ζύμη. Επαναλάβετε 2-3 φορές, για να μη γίνει το ζυμάρι σας μαστιχωτό. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του. Έπειτα τρίβετε τη φέτα στον χοντρό τρίφτη.

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, ζυμώνετε 2-3 φορές ξανά. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 g. Ανοίγετε με τον πλάστη τα φύλλα και κόβετε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού με τη βοήθεια ενός κουπ πατ. Παίρνετε ένα φύλλο, βάζετε 1 κουταλιά φέτα και λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με ένα άλλο φύλλο. Πιέζετε στα πλάγια με τα δάχτυλα πολύ καλά, για να κλείσει. Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη (18 τεμάχια περίπου).

Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω, αλλά θα πρέπει να προλάβουν να ψηθούν και μέσα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
18
ΧΡΟΝΟΣ
90΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 7 g αλάτι
  • 15 g ελαιόλαδο
  • 500 g φέτα
  • 300 g νερό χλιαρό

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ