Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Τάρτα μήλου

Για τη ζύμη

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε με το φτερό, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.  Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτετε τους κρόκους και το αυγό. Ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το αλεύρι. Χτυπάτε για 7 – 10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέτετε το νερό, ώστε να έχει υγρασία η τάρτα μας. Ανακατεύετε ξανά για 1 λεπτό.  Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, ζυμώνετε λίγο και με το χέρι. Αφού πλάσετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες, για να ξεκουραστεί και να σφίξει.

Όταν βγάζετε το ζυμάρι από το ψυγείο, προσέχετε να μην μαλακώσει πολύ, γιατί θα κολλάει στο άνοιγμα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 3 – 4 mm. Προσέχετε να μην σπάσει στις άκρες.

Αλευρώνετε συνέχεια, για να κυλάει πιο εύκολα ο πλάστης πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια τη βάζετε σε ένα τσέρκι ή μια ταρτιέρα 26 cm και κόβετε ό,τι περισσεύει. Πριν γεμίσετε τη βάση της τάρτας, την προψήνετε στον φούρνο στους 160 °C πάνω – κάτω για 15 λεπτά, αφού την τρυπήσετε αρκετές φορές στην κάτω πλευρά με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση

Καθαρίζετε τα μήλα, λίγο πριν βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο, γιατί αν μείνουν για πολύ ώρα στο νερό, θα μουλιάσουν. Τα κόβετε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Τα βυθίζετε σε παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν και τα βάζετε στο ψυγείο, όση ώρα θα προψήνετε τη ζύμη της τάρτας. Αφού στραγγίσετε πολύ καλά τα μήλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και ανακατεύετε. Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και πασπαλίζετε με την κανέλα όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη με τη λευκή και πασπαλίζετε ξανά όλη την επιφάνεια. Ψήνετε την τάρτα στους 160 °C για 25 λεπτά. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
8-10
ΧΡΟΝΟΣ
180΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γλυκά Ζύμης
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη ζύμη
  • 140 g βούτυρο
  • 120 g άχνη ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 330 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Χρυσός Μύλος»
  • 10 g νερό
  • Για τη γέμιση
  • 800 g μήλα, καθαρισμένα (5 μήλα περίπου)
  • 60 g ξανθές σταφίδες
  • 60 g καρυδόψιχα
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 15 g καστανή ζάχαρη
  • 15 g λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λίγος χυμός λεμονιού

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ