Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σουβλάκια με πίτα και χωριάτικη σαλάτα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα ρηχό σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε σε αυτό τα σουβλάκια. Τα γυρίζετε, ώστε να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτετε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 6 – 7 ώρες. Λίγη ώρα πριν το ψήσιμο, βγάζετε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα. Τα ψήνετε στη γκριλιέρα, αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα στην αρχή και κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το ίδιο κάνετε και με τις πίτες. Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σερβίρετε τα σουβλάκια, συνοδεύοντας με τη σαλάτα και τις ψητές πίτες.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
6
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • Για τα σουβλάκια
  • 15 χοιρινά σουβλάκια
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές, μισές ροδέλες
  • 2 κουτ. της σούπας γούστερ σως
  • 3 - 4 κλωναράκια δεντρολίβανου
  • 2 κουτ. του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 2 χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • Για τη χωριάτικη σαλάτα
  • 2 τομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε μεγάλο καρέ
  • 200 g λευκό τυρί, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. της σούπας καλά πλυμένη κάπαρη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ