Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σουπιές στον φούρνο με κρέμα φάβας αρωματισμένη με κύμινο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φάβα και σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το κύμινο και αφήνετε να βράσει, μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Ανακατεύετε πολύ συχνά, για να μην κολλήσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε το θυμάρι. Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μικρές ποσότητες σε ένα μπλέντερ και το πολτοποιείτε, μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Προσοχή! Να θυμάστε πάντα ότι έχετε να κάνετε με ένα πολύ ζεστό φαγητό.

Σημείωση: Όταν κρυώσει η φάβα, θα σφίξει. Μπορούμε να την αραιώσουμε, προσθέτοντας λίγο ζωμό και ανακατεύοντας καλά.

 

Εκτέλεση για τις σουπιές

Ξεπλένετε πολύ καλά τις σουπιές σε τρεχούμενο νερό και τις σουρώνετε. Χωρίζετε το κεφάλι από το σώμα.

Σε ένα ταψί βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 55 λεπτά.

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Κόβετε τις σουπιές σε χοντρά κομμάτια.

Σερβίρετε σε πιάτο, τοποθετώντας από κάτω τη φάβα και από πάνω τις σουπιές. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Στολίζετε με ένα κλωνάρι θυμάρι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
75΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαρακοστιανά
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g φάβα
  • 400 g ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μισές λεπτές φέτες
  • 8 g αλάτι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 Kg ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 50 g λευκό κρασί
  • 50 g ελαιόλαδο
  • Για τις σουπιές
  • 900 g σουπιές καθαρισμένες, (που τις έχετε ξεπαγώσει)
  • 100 g κρεμμύδι, κομμένο σε μισές λεπτές φέτες
  • 5 g θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 70 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 15 g μηλόξιδο
  • 8 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 200 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι για στόλισμα
  • 4 g κύμινο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ