Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί

Κόβετε το φιλέτο σε ροδέλες και το αλατοπιπερώνετε. Αλευρώνετε τα φιλετάκια και τα τινάζετε, για να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. Βάζετε τα φιλετάκια και τα αφήνετε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το σκόρδο και την μισή ποσότητα του μαϊντανού. Στη συνέχεια ρίχνετε και το ξίδι, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμονιού. Ανεβάζετε τη φωτιά, για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τη μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας. Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Αφήνετε να μελώσει και σερβίρετε με λίγη ρόκα που την έχετε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξιδο. Στολίζετε με την τομάτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 1 kg χοιρινό φιλέτο
  • 200 g λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 60 g μηλόξιδο
  • 350 g ζωμός λαχανικών
  • 100 g απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λίγη ρόκα για στόλισμα
  • λίγη τομάτα, κομμένη σε καρέ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ