Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σοφιγάδο με ταλιατέλες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Κόβετε το κρέας σε µέτρια κοµµάτια και τα ξεπλένετε. Ζεσταίνετε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, µέχρι να πάρει χρώµα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεµµύδι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνετε µε το κρασί και αφήνετε να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωµό λαχανικών. Ξαφρίζετε τακτικά µε µια τρυπητή κουτάλα. Στα 30 λεπτά βρασµού ρίχνετε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το µηλόξιδο και διαλύετε τον πελτέ µε τα υγρά της κατσαρόλας και τον προσθέτετε. Βράζετε σε µέτρια φωτιά για 2 ώρες.

Εκτέλεση για τις ταλιατέλες

Σε µια άλλη κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισµένο νερό για 6 λεπτά.
Σουρώνετε και ξεπλένετε κάτω από τρεχούµενο νερό.

Πρόταση σερβιρίσματος

Μόλις είναι έτοιµο το φαγητό, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ταλιατέλες. Ανακατεύετε το φαγητό πολύ καλά και σερβίρετε σε µια πιατέλα. Από πάνω τρίβετε λίγη γραβιέρα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
2-4
ΧΡΟΝΟΣ
120΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Βόειο Κρέας, Ζυμαρικά
ΥΛΙΚΑ
  • 1,4 Κg ποντίκι βόειο
  • 500 g ταλιατέλες
  • 150 g ελαιόλαδο
  • 300 g κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
  • 360 g κρασί, κόκκινο Αγιωργίτικο ΝΕΜΕΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 g δεντρολίβανο
  • 140 g πελτές τοµάτας
  • 15 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 1,8 Kg ζωµός λαχανικών, ανάλατος
  • 130 g µηλόξιδο
  • λίγη γραβιέρα για το σερβίρισµα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ