Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σκαρτσοτσέτα Ζακύνθου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Εκτέλεση για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε, για να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το αλάτι, την κανέλα, το πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αρκετά, ρίχνετε το αυγό και το τυρί πεκορίνο. Ανακατεύετε πολύ καλά και το αφήνετε στην άκρη.

Ταυτόχρονα ετοιμάζετε και τη σάλτσα τομάτας.

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα τομάτας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την τομάτα. Διαλύετε τον πελτέ τομάτας στο κρασί και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύλο κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα καρφογαρίφαλα και το μέλι και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.

 

Εκτέλεση για το ψαρονέφρι

Χαράζετε τα φιλέτα στη μέση και τα χτυπάτε με τη βοήθεια ενός μπάτη, για να ανοίξουν. Καλό είναι να προσέξετε πώς θα τα χτυπήσετε, για να μη σπάσουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνετε. Βάζετε 200 g γέμισης σε κάθε φιλέτο και τα τυλίγετε ρολό. Τα στερεώνετε με μεγάλες οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια από σουβλάκι. Επίσης μπορείτε να τα δέσετε με σπάγγο μαγειρικής. Τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα σκεπάζετε με μια βρεγμένη λαδόκολα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στις αντιστάσεις πάνω – κάτω για 45 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολα και ψήνετε για ακόμη 5 λεπτά, ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγγο και τα κόβετε στη μέση διαγώνια. Κόβετε και ισιώνετε τις άκρες και μετά διαγώνια το ψαρονέφρι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και τις πατάτες. Τις κόβετε σε χονδρά κομμάτια και τις τηγανίζετε σε αραβοσιτέλαιο.

 

Σερβίρισμα

Βάζετε το μισό ψαρονέφρι στο πιάτο πάνω από λίγη σάλτσα τομάτας. Το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
6
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 250 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 g πράσο, ψιλοκομμένο
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 600 g κιμάς ανάμεικτος
  • 10 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 10 g κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 g κανέλα
  • 1 αυγό
  • 50 g τυρί πεκορίνο, τριμμένο
  • Υλικά για τη σάλτσα τομάτας
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 250 g κρεμμύδι, χονδροκομμένο
  • 300 g ώριμες τομάτες (ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη )
  • 30 g πελτές τομάτας
  • 100 g λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 καρφογαρίφαλα
  • 10 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 15 g μέλι
  • Υλικά για το ψαρονέφρι
  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι (περίπου 1,2 Κg)
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 13 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 600 g γέμιση
  • 2 μεγάλες πατάτες (για γαρνιτούρα)
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ