Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σαλάτα καλαμάρι με φακές

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές και τη δάφνη, καλύπτετε με νερό και τις βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Τις κρυώνετε αμέσως. Αλατοπιπερώνετε το καλαμάρι και μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιαντρο, τον άνηθο, το καλαμάρι, τους χυμούς, το σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με μια λωρίδα από την πιπεριά Φλωρίνης.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαρακοστιανά
ΥΛΙΚΑ
  • 100 g φακές
  • 120 g καλαμάρι
  • 10 g φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1 /2 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 10 g σησαμέλαιο
  • 3 g χυμός λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 20 g πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη στη σχάρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ