Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σαλάτα με αυγά και σάλτσα γουακαμόλε

Εκτέλεση για τη μαρινάδα των αυγών

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε.

Καθαρίζετε 4-6 αυγά και τα ρίχνετε ολόκληρα στη μαρινάδα.

 

Εκτέλεση για τη γουακαμόλε

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάτε.

 

Εκτέλεση για τη σαλάτα

Στρώνετε τη γουακαμόλε στην επιφάνεια της σαλατιέρας. Στη συνέχεια ρίχνετε και τις σαλάτες. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε, ώστε να πάει η σάλτσα σε όλη τη σαλάτα. Κόβετε τα μαριναρισμένα αυγά στα 4 και τα βάζετε πάνω στη σαλάτα. Ραντίζετε από πάνω με λίγη από τη μαρινάδα και πασπαλίζετε με λίγη γλυκιά πάπρικα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΛΕΥΤ-OVERS
ΥΛΙΚΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ
  • 4 – 6 αυγά πασχαλινά
  • 100 g ξίδι
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 5 g αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
  • 450 g αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 20 g χυμός λεμονιού
  • 150 g τομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 100 g κρεμμύδι ξερό
  • 8 g πάπρικα καυτερή
  • 4 g κόλιαντρο
  • 5 g αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • 1 συσκ. σαλάτα βαλεριάνα
  • 1 συσκ. σαλάτα λάχανο-καρότο
  • 1 συσκ. σαλάτα baby ρόκα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά (για το πασπάλισμα)

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ