Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Σαλάμι σοκολάτας με χαλβά

Βάζετε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ, το κακάο, τον χαλβά, τα φουντούκια, τα μπισκότα και τα ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.

Πάνω σε μια μεμβράνη απλώνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα, ώστε να σχηματιστεί μια ορθογώνια επιφάνεια. Κλείνετε τη μεμβράνη σε μορφή ρολού. Πιάνετε τις 2 άκρες και το γυρίζετε, ώστε να γίνει ένας κύλινδρος. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο και το σφίγγετε, για να μπορέσει να κρατήσει το σχήμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος. Τα τοποθετείτε στην κατάψυξη και τα αφήνετε να παγώσουν για 3 ώρες. Τα αφαιρείτε από την κατάψυξη, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη και πασπαλίζετε με λίγη άχνη. Το κόβετε σε μέτριες φέτες.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15'΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαρακοστιανά
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 g μαργαρίνη
  • 35 g λικέρ μαστίχα
  • 500 g χαλβάς με σοκολάτα
  • 100 g φουντούκια, σπασμένα
  • 200 g μπισκότα με cranberries, σπασμένα
  • 40 g κακάο
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ