Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Ρεβύθια με θράψαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ

Αφήνετε τα ρεβύθια να μουλιάσουν μέσα σε νερό για 24 ώρες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 100g ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό μαζί με τα ρεβύθια. Προσθέτετε τον γλυκάνισο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το μηλόξιδο και τον χυμό λεμόνι. Τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια τα σκεπάζετε και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 40 λεπτά μέχρι να μελώσουν. Προσθέτετε 30g ελαιόλαδο , το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύετε. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασμένα για 10 λεπτά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΑΨΑΛΑ

Αφήνετε τα θράψαλα να ξεπαγώσουν μόνα τους στο ψυγείο. Μόλις ξεπαγώσουν τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζετε τα θράψαλα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντάς τα συνέχεια. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Αφαιρείτε τα θράψαλα από το τηγάνι και αφήνετε τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι να δέσει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα ρεβύθια και από πάνω βάζετε τα θράψαλα. Περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα που έχετε στο τηγάνι και στολίζετε με ένα κλωναράκι θυμάρι ή ότι άλλο αρωματικό θέλετε.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
45΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όσπρια, Σαρακοστιανά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • για τα ρεβύθια
  • 500g ρεβύθια χοντρά
  • 130g ελαιόλαδο
  • 200g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 2 l νερό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 2,5 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 20γ μηλόξιδο
  • 30γ χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • για τα θράψαλα
  • 1 kg θράψαλα
  • 50g ελαιόλαδο
  • 150g λευκό κρασί
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ