Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Ρεβυθάτο Λέσβου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε κρύο νερό για 24 ώρες. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό και βράζετε τα ρεβύθια για 20-25 λεπτά.

Έπειτα αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνετε τα ρεβύθια και τα ρίχνετε στη γάστρα. Όση ώρα τα βράζετε, ετοιμάζετε το κρέας.

 

Καθαρίζετε το κρέας από τα λιπάκια που έχει και το κόβετε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Το βράζετε σε νερό για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας συνέχεια. Έπειτα το σουρώνετε και το προσθέτετε στη γάστρα, όπου έχετε ρίξει και τα ρεβύθια. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη μαντζουράνα, το μηλόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.

 

Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Σερβίρετε σε πιάτα τα ρεβύθια, περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τη γάστρα και στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
120΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 1 Κg ελιά βόεια
  • 500 g ρεβύθια
  • 30 g μηλόξιδο
  • 120 g ελαιόλαδο
  • 10 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 8 g φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
  • 1 L ζωμός λαχανικών
  • 200 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 g πάπρικα καυτερή
  • λίγος μαϊντανός για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ