Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Πατσαβουρόπιτα με μπέικον και μανιτάρια από την Ήπειρο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια, το μπέικον και τα σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνετε με την μπύρα και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το λευκό τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνετε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στρώνετε 4-5 φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνετε ένα-ένα. Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε και από πάνω άλλα 4-5 φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνετε και αυτά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40 λεπτά.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
10-12
ΧΡΟΝΟΣ
50΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 600 g μπέικον καπνιστό, κομμένο σε μικρές λεπτές φέτες
  • 500 g λευκό τυρί
  • 300 g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 5 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 70 g μπύρα
  • βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων κρούστας

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ