Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δεντρολίβανο

Σε ένα σκεύος ρίχνετε παγωμένο νερό και μουλιάζετε τη ζελατίνη, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το γάλα. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη, που την έχετε στραγγίσει από το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να δέσει.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με το νερό. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα και στη συνέχεια αφαιρείτε το δεντρολίβανο.

Ξεφορμάρετε από τα μπολάκια, σερβίρετε σε ένα πιάτο την πανακότα και περιχύνετε από πάνω τη σάλτσα μελιού. Στολίζετε με τις φράουλες και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επιδόρπια
ΥΛΙΚΑ
  • 650 g κρέμα γάλακτος
  • 100 g γάλα
  • 70 g ζάχαρη
  • 10 g ζελατίνη
  • 100 g μέλι
  • 40 g νερό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3 φράουλες και 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο για το στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ