Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Ομελέτα με κολοκυθάκια, πράσο και βασιλικό

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και τη μουστάρδα. Βάζετε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα μανιτάρια, το πράσο και το κολοκυθάκι. Σοτάρετε για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα αποσύρετε από τη φωτιά. 

Λαδώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα από το τηγάνι μαζί με τα αυγά. Ανακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ψήνετε στον φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την χαράζετε στο πλάι. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τα σερβίρετε σε ένα πιάτο. Από πάνω στολίζετε με λίγα φύλλα ρόκας και ένα τοματίνι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυγά, Λαχανικά, Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • 10 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι
  • 1 κουτ. της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 g μανιτάρια, κομμένα σε μισές λεπτές φέτες
  • 600 g κολοκυθάκι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 170 g πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • λίγα φύλλα ρόκας και 1 τοματίνι για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ