Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Ναξιώτικη μακαρονάδα με κοτόπουλο

Ξεπλένετε το κοτόπουλο σε τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια το περνάτε με λίγο ξίδι και σκουπίζετε πολύ καλά. Το βάζετε με το κρασί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύετε πολύ καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια διαλύετε τον πελτέ τομάτας μέσα στο κρασί που είχατε από τη μαρινάδα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε περίπου τη μισή ποσότητα από τις ελιές, την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό λαχανικών. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 20 λεπτά.

Στα 20 λεπτά βρασμού ανοίγετε το καπάκι και συνεχίζετε να βράζετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες ελιές και την τριμμένη γραβιέρα.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.

Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, για να πάει η σάλτσα παντού.

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Σε μια πιατέλα σερβίρετε τα ζυμαρικά, βάζετε το κρέας από πάνω, ρίχνετε τη σάλτσα, τη γραβιέρα και στολίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
165΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • 800 g μηρός ή μπούτι κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένο
  • 100 g ελιές Καλαμών σε φέτες
  • 100 g πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 50 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 g τομάτα κονκασέ
  • 60 g ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 8 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (10 g)
  • 300 g ζωμός λαχανικών (ανάλατος)
  • 30 g πελτές τομάτας
  • 250 g κόκκινο κρασί
  • 150 g γραβιέρα Nάξου τριμμένη + 70 g για το σερβίρισμα
  • 6 g φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
  • 500 g ζυμαρικά για παστίτσιο
  • 50 g μηλόξιδο για το ξέπλυμα του κοτόπουλου
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ