Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μους Σοκολάτας με μελομακάρονα του χθες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη σοκολάτα και τα λιώνουμε  στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το αμαρέτο και τους ξηρούς καρπούς που τους έχουμε σπάσει στο μούλτι πολύ καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει η σοκολάτα, παίρνουμε τα 750 γραμ. σαντιγί που έχουμε φτιάξει και την ενσωματώνουμε σιγά σιγά με απαλές κινήσεις.

Μοιράζουμε τα μελομακάρονα σε 12 ποτήρια του μαρτίνι ή σε κάποιες φόρμες. Τρίβουμε λίγο μελομακάρονο από κάτω σαν μπισκότο, γεμίζουμε το ποτήρι μας με τη μους και τρίβουμε από πάνω λίγο  μελομακάρονο ακόμα.

Στολίζουμε με ένα φυλλαράκι λουίζας και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
12 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΛΕΥΤ-OVERS
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη σαντιγί
  • 800 g κρέμα γάλακτος 30% Milbona
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη κρέμα γάλακτος για να κάνουμε μια αφράτη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Για τη μους
  • 300 g φρέσκο γάλα Γάλπο
  • 200 g κρέμα γάλακτος 30% Milbona
  • 30 g βούτυρο Milbona
  • 100 g ξηροί καρποί ανάμεικτοι Alesto, σπασμένοι στο μπλέντερ πολύ καλά
  • 600 g σοκολάτα γάλακτος Fin Carre
  • 50 g αμαρέτο Armilar

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ