Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μισίκολο Ξάνθης με λάχανο και ρίγανη

Πλένετε τη χοιρινή τηγανιά και τη σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την τηγανιά και τη σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνετε το χοιρινό λουκάνικο και το σοτάρετε και αυτό, για να πάρει χρώμα. Ρίχνετε και το λάχανο και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτετε το μηλόξιδο, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Αφήνετε να «ξεκουραστεί» το φαγητό, προσθέτετε τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
50΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές, Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g χοιρινή τηγανιά
  • 250 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 300 g χοιρινό καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 1 Kg λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 g αλάτι
  • 2 g καυτερή πάπρικα
  • 3 g ρίγανη ξερή
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 200 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 100 g λευκό ξηρό κρασί
  • 40 g μηλόξιδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ