Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μαρμελάδα ροδάκινο

Για να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα τα ροδάκινα, τα χαράζετε ελαφρώς στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι σταυρωτά και τα ζεματίζετε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τα βγάζετε, τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό ή σε μια λεκάνη με παγάκια και παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα ροδάκινα, αφού τα έχετε καθαρίσει και τα έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 6 ώρες. Έτσι θα βγάλουν τα ροδάκινα τα υγρά τους και θα μισολιώσει η ζάχαρη.  Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε την αρμπαρόριζα και σιγοβράζετε για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ανακατεύετε συχνά, για να μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα και σκουρύνει το χρώμα της μαρμελάδας. Ξαφρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι η μαρμελάδα θα γίνει λαμπερή και διαυγής. Θα είναι έτοιμη, όταν διαλυθούν σχεδόν τα φρούτα, μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Όταν δέσει η μαρμελάδα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει. Τη βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εποχικά
ΥΛΙΚΑ
  • 2 Kg ροδάκινα (μόνο η σάρκα τους, αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και το κουκούτσι θα μείνουν περίπου 1,2 Kg)
  • 550 g ζάχαρη
  • 8 - 10 φύλλα αρμπαρόριζας, πλυμένα και σκουπισμένα με απορροφητικό χαρτί
  • 15 g χυμός λεμονιού

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ