Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μαρινάτα για μπούτια κοτόπουλου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και λίγο πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τα  μπούτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά στο ενδιάμεσο. Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα αφήνετε να στραγγίσουν, τα αλείφετε ελαφρώς με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στη σχάρα. Στο τέλος αλατίζετε κατά προτίμηση. Σερβίρετε με λίγα τοματίνια, πιπεριές κόκκινες και καυτερές, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
3
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαρινάτες, Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • 3 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 400 g γιαούρτι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 1 κουτ. της σούπας θυμάρι, φρεσκοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 40 ml ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • λίγα τοματίνια και κόκκινες καυτερές πιπεριές για στόλισμα
  • λίγα φύλλα βασιλικού για στόλισμα
  • ελαιόλαδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ