Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μαγειρίτσα

Καθαρίζετε καλά τα έντερα. Θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά, για να τα καθαρίσετε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η διαδικασία αυτή.

 

Έπειτα τα γυρίζετε με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα καλαμάκι. Τα ξεπλένετε σε μία λεκάνη ή στον νεροχύτη κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε μέσα το ξίδι και τα αφήνετε περίπου 1 ώρα. Τα σουρώνετε, τα ξεπλέκετε, όσο μπορείτε, (δεν πειράζει αν κοπούν, γιατί στη συνέχεια θα τα κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια).

Έπειτα καθαρίζετε τη συκωταριά από τα λιπάκια της. Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι, το ξίδι, τα έντερα, τη συκωταριά και τα αχνίζετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόβετε τα έντερα σε πολύ μικρά κομμάτια, (όχι πάνω από 4 mm σε μήκος) και τη συκωταριά σε κυβάκια.

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με τη μισή ποσότητα κρασιού και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη συκωταριά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα έντερα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια βάζετε το μαρούλι, ανακατεύοντας καλά. Σβήνετε με την υπόλοιπη ποσότητα κρασιού και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών. Ξαφρίζετε, όποτε χρειάζεται και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συχνά, για να μην κολλήσει το φαγητό. Μαγειρεύετε για 8 λεπτά και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμόνι. Μαγειρεύετε για 25 λεπτά ακόμα.

Αν θέλετε να δέσετε τη σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε επιπλέον λεμόνι, αν θέλετε.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
6-8
ΧΡΟΝΟΣ
110'΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εορταστικές, Σούπες
ΥΛΙΚΑ
  • 1,7 Kg έντερα αρνίσια
  • 960 g συκωταριά αρνίσια
  • 200 g μηλόξιδο για το πλύσιμο των εντέρων + 80 g μηλόξιδο για το άχνισμα
  • 10 g αλάτι (για το άχνισμα)
  • 150 g ελαιόλαδο
  • 250 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 350 g ρύζι Καρολίνα
  • 200 g λευκό ξηρό κρασί
  • 3 L ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 1 Kg μαρούλι (κομμένο για σαλάτα)
  • 60 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 150 g κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 10 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • 150 g χυμός λεμόνι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ