Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Λιγκουίνι με γαρίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις γαρίδες, τις αλατίζετε, τις λαδώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα λιγκουίνι για 7 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις γαρίδες, το σκόρδο, τον ανανά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το μηλόξιδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τα λιγκουίνι, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως και στολίζετε με λίγο μαϊντανό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζυμαρικά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 400 g γαρίδες, καθαρισμένες
  • 100 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 g τομάτες, χωρίς τους σπόρους, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 g ανανάς, κομμένος σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο στον τρίφτη
  • 50 ml μηλόξιδο
  • ½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ