Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Λαγωτό Πελοποννήσου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Κόβετε το κρέας σε μεσαία κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, την τομάτα κονκασέ, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε το μπαχάρι σε ένα τουλπάνι και το προσθέτετε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Έπειτα βάζετε και την κανέλα. Το αφήνετε να βράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το τουλπάνι και την κανέλα. Προσθέτετε το σπασμένο καρύδι και ανακατεύετε πολύ καλά, για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Μπορείτε να συνοδεύσετε το λαγωτό με σπυρωτό ρύζι.

Σερβίρετε σε πιάτα το ρύζι και από πάνω βάζετε το κρέας.

Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα και στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 700 g χοιρινό μπούτι
  • 80 g ελαιόλαδο
  • 500 g τομάτα κονκασέ
  • 300 g ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 7 κόκκους μπαχάρι (μέσα σε ένα τουλπάνι)
  • 1 στικ κανέλα
  • 130 g καρύδια, σπασμένα στο μούλτι
  • 30 g μέλι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ