Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Λαδερές μελιτζάνες με φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα σκεύος με νερό και αλάτι, για να ξεπικρίσουν.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 150 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω από τα κρεμμύδια το κοτόπουλο και το σοτάρετε και από τις 2 πλευρές. Έπειτα αλατοπιπερώνετε.

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνετε την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Το αφήνετε να μελώσει για 10 λεπτά και μετά σερβίρετε. Στολίζετε με τον άνηθο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
45΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαχανικά, Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • 700 g μπούτι φιλέτο κοτόπουλου
  • 500 g άσπρες μελιτζάνες, κομμένες σε μισές ροδέλες
  • 300 g ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 200 g ελαιόλαδο
  • 800 g τομάτα κονκασέ
  • 250 g ζωμός λαχανικών
  • 20 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κοφτό κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κλωναράκι άνηθο για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ