Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κρύα τοματόσουπα με βασιλικό

Για τις τομάτες

Αφαιρείτε το κοτσάνι και κάνετε έναν σταυρό με το μαχαίρι εμπρός και πίσω.

Σε μία κατσαρόλα βράζετε νερό, ρίχνετε τις τομάτες και τις αχνίζετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα μπολ, το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με νερό και πάγο. Τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε μικρά καρέ.

Για τον ζωμό

Σε μία κατσαρόλα βράζετε 500 ml νερό και ρίχνετε 1 κύβο ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.

Για την σούπα

Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το σκόρδο και χτυπάτε καλά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις τομάτες, τον ζωμό, τη ζάχαρη και το ξίδι και χτυπάτε ξανά για άλλα 3 λεπτά. Μετά περνάτε τη σούπα από σουρωτήρι. Την βάζετε σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαχανικά, Σούπες
ΥΛΙΚΑ
  • 1300 g τομάτες (4 μέτριες)
  • 250 ml ζωμός λαχανικών (1 κύβος διαλυμένος σε νερό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 15 φύλλα βασιλικός, πλατύφυλλος
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 80 ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ