Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κρητικό στιφάδο με χοιρινό και μανίτες (μανιτάρια)

Σε ένα μπολ διαλύετε τον πελτέ τομάτας με 50 g ζωμό λαχανικών.
Ξεπλένετε το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το μηλόξιδο και το αλάτι και ανακατεύετε για 2 λεπτά με τα χέρια σας. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Έπειτα το σουρώνετε και δεν το ξαναπλένετε.
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και διαλύετε πολύ καλά το κορν φλάουρ.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε και αυτά για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτετε τον χυμό, τον πελτέ τομάτας και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών. Ρίχνετε τα κανελόξυλα, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Σε μια σίτα βάζετε τα καρφογαρίφαλα, τους κόκκους μπαχάρι, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και βράζετε για 25 λεπτά.
Στα 25 λεπτά βρασμού αφαιρείτε τη σίτα από την κατσαρόλα, προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε 150 g από το μείγμα του κορν φλάουρ, για να δέσετε τη σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο και στολίζετε με ένα φύλλο βαλεριάνας.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
80'΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές, Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 1,2 Kg χοιρινή τηγανιά
  • 150 g μηλόξιδο
  • 10 g αλάτι
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 600 g κρεμμύδι ξερό, χονδροκομμένο
  • 600 g μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 g λευκό ξηρό κρασί
  • 1 Κg χυμός τομάτας
  • 70 g πελτές τομάτας
  • 750 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 2 κανελόξυλα
  • 10 καρφογαρίφαλα
  • 5 g θυμάρι
  • 10 κόκκοι μπαχάρι
  • 15 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 g αλάτι
  • 1 g πιπέρι
  • 200 g κρύο νερό
  • 50 g κορν φλάουρ (για το δέσιμο)
  • 1 φύλλο βαλεριάνας για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ