Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κρασάτο γεμιστό ρoλό με χονδρό κριθαράκι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ζεσταίνετε 100 g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και στη συνέχεια τοποθετείτε σε αυτό το χοιρινό ρόλο, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα το μεταφέρετε σε ένα καθαρό, ζεστό τηγάνι και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το μαγειρεύετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τα υπόλοιπα 50 g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρεύετε για 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε το ρολό και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για 35 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέτετε το κριθαράκι και το σοτάρετε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ύστερα σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά και ρίχνετε και την τομάτα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε, όταν τραβήξει τα υγρά του.

Για το σερβίρισμα βάζετε σε ένα πιάτο το κριθαράκι και από πάνω τοποθετείτε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα. Στο τέλος στολίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
40΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • Για το ρολό
  • 850 g χοιρινό ρολό
  • 150 g ελαιόλαδο
  • 500 g ζωμός λαχανικών
  • 200 g πράσο, χονδροκομμένο
  • 200 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 170 g καρότο, χονδροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 g λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Για το κριθαράκι
  • 200 g χονδρό κριθαράκι
  • 60 g λευκό κρασί
  • 120 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 g ελαιόλαδο
  • 100 g μανιτάρια, κομμένα
  • 400 g τομάτα κονκασέ
  • 150 g ζωμός λαχανικών
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι λευκό

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ