Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κουραμπιέδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Χτυπάτε σε μία λεκάνη με το μίξερ χειρός το βούτυρο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη.

Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, μαζεύετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από τα τοιχώματα της λεκάνης τα υπολείμματα. Προσθέτετε την άχνη και χτυπάτε για ακόμη 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το ανθόνερο. Όταν αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά (όταν απορροφηθεί το αλεύρι), προσθέτετε τα αμύγδαλα. Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Με τη βοήθεια της λαστιχένιας σπάτουλας αφαιρείτε το μείγμα από τη λεκάνη και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλετε, περίπου 40 – 45 g ο καθένας. Τους τοποθετείτε σε ταψιά με λαδόκολες και ψήνετε στους 160 °C στον αέρα για 20 λεπτά. Τους βγάζετε από τον φούρνο, τους ψεκάζετε με ανθόνερο και τους βυθίζετε στην άχνη.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
40-50
ΧΡΟΝΟΣ
50΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εορταστικές
ΥΛΙΚΑ
  • 600 g φρέσκο βούτυρο
  • 250 g άχνη ζάχαρη
  • 750 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 g αμύγδαλα
  • 20 g ανθόνερο
  • Για το τελείωμα
  • 1 Κg άχνη ζάχαρη
  • 100 g ανθόνερο
  • 2-3 λαδόκολες για ψήσιμο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ