Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κότσι με πατάτες στο φούρνο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Αλείφετε το κότσι με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και ακουμπάτε στο αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το θυμάρι και στο τέλος βάζετε και τον κύβο λαχανικών από κάτω.Τυλίγετε με το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια με τη λαδόκολα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κότσι. Τοποθετείτε και τα δύο κότσια στο ταψί με 2 l νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 2 1/2 ώρες. Αφαιρείτε τη λαδόκολα και ψήνετε για επιπλέον 15 λεπτά στο γκριλ.Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα ταψί με όλα τα υλικά και ψήνετε για περίπου 1 – 1 1/2  ώρα στον φούρνο. Αν θέλετε να πάρουν παραπάνω χρώμα, αφήνετε το ταψί για επιπλέον 15 λεπτά στο γκριλ. Στολίζετε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
160΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • Για το κότσι
  • 2 χοιρινά κότσια
  • 50 ml ελαιόλαδο για κάθε κότσι
  • 1 κουτ. της σούπας πάπρικα, αλεσμένη
  • 1 κουτ. της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 l νερό για το ταψί
  • αλουμινόχαρτο
  • λαδόκολα
  • Για τις πατάτες
  • 1 kg πατάτες μικρές για φούρνο, καλά πλυμένες και κομμένες στα 4
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 l ζωμός λαχανικών
  • 10 g αλάτι
  • 2 σκόρδα με τη φλούδα, κομμένα στη μέση κατά πλάτος
  • 1 κουτ. της σούπας πάπρικα, αλεσμένη
  • 70 ml χυμός λεμονιού
  • 6 κλωναράκια θυμάρι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ