Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Κατσικομακαρονάδα

Ξεκοκαλίζετε το κατσίκι ή το αρνί που σας περίσσεψε από το Πάσχα, είτε από τη σούβλα είτε από το φούρνο.

Κόβετε το ψημένο κατσίκι σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια από το κατσίκι, τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοτάρετε για ακόμη 3-4 λεπτά, ώσπου να βγάλουν τα τοματίνια τα υγρά τους. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τον αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώνετε και τα προσθέτετε, όπως είναι ζεστά μέσα στην κατσαρόλα με το κατσίκι. Τα ανακατεύετε, για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Σερβίρετε το φαγητό σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΛΕΥΤ-OVERS
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g κατσίκι, ψημένο
  • 500 g ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 250 g κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
  • 200 g τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 g ξύσμα πορτοκαλιού ( προσοχή στη φλούδα, γιατί αν πάρετε μαζί και λευκό κομμάτι θα πικρίσει)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 600 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 4 g θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • λίγη τριμμένη γραβιέρα για το στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ