Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Φαρφάλες με σπανάκι, τυρί φέτα και μανιτάρια

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες για 11 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την τομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές. Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζυμαρικά
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g ζυμαρικά φαρφάλες
  • 30 g τυρί φέτα, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 500 g φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, μόνο τα φύλλα
  • 300 g μανιτάρια
  • 100 g ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 400 g τομάτα καρέ
  • 180 g πράσο, ψιλοκομμένο
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 150 g ζωμός λαχανικών
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. του γλυκού φρέσκος βασιλικός
  • 1 φύλλο βασιλικού για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ