Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανοίγετε το φιλέτο προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση, από την πάνω πλευρά του. Το γεμίζετε με τις φλούδες γραβιέρας. Το τυλίγετε με το μπέικον και το κλείνετε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, στο τέλος τη ρίγανη, ανακατεύετε και αφού πιει τα υγρά του σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.

Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το φιλέτο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μόλις ροδίσει το μπέικον, μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά και συνοδεύετε με τη σαλάτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 20 g ελαιόλαδο
  • 25 g μπέικον σε φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 g γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π, σε λεπτές φλούδες (με αποφλοιωτή)
  • 30 g πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
  • 20 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 20 g κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 g λευκό κρασί, ξηρό
  • 30 g τομάτα κονκασέ, χωρίς τα υγρά της
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Για τη σαλάτα
  • 25 g σαλάτα ανάμεικτη
  • 45 g τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • μηλόξιδο
  • αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ