Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Γαρίδες κρασάτες

Σε ένα τηγάνι βάζετε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, την τομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις ζεσταθούν τα υλικά, προσθέτετε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και τις μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό.
Τις κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τις γαρίδες και τις περιχύνετε με λίγο ζωμό. Στολίζετε με ένα φύλλο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
10΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 450 g γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50 g λευκό κρασί, ξηρό
  • 100 g τομάτα καρέ
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 30 g ελαιόλαδο
  • 50 g φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 g ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο μαϊντανό για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ