Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Φοντί με λιωμένο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα τα τυριά κομμένα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά- σιγά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και το καρδάμωμα για να αρχίσουν να ελευθερώνουν το άρωμά τους.
Όσο ζεσταίνεται το αλκοόλ θα σχηματίζεται μια κρέμα τυριού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Όταν αρχίσει να λιώνει το τυρί, ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου για να αρωματίσουμε λίγο τη κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να πετύχουμε την τέλεια υφή. Θα σας βοηθούσε σε αυτό ένα καλό σύρμα ανάδευσης (φουέ).
Όταν αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ, αφαιρούμε το σκόρδο και τους αστεροειδείς γλυκάνισους με ένα τσιμπιδάκι. Προσθέτουμε το κόρν φλάουερ, το τριμμένο κύμινο και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
Ψήνουμε φέτες ψωμιού στη τοστιέρα. Θέλουμε να είναι λίγο σκληρές, τόσο όσο να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με τα πιρουνάκια του φοντί.
Σερβίρουμε σε δύο – τρία σκεύη φοντί με το κεράκι ρεσώ από κάτω. Τρυπάμε το ψωμί με τα πιρουνάκια, τα βουτάμε στο λιωμένο τυρί και καλή μας απόλαυση.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΛΕΥΤ-OVERS
ΥΛΙΚΑ
  • 1000 g γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τρεις Βοσκοί, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 320 g Μαντινεία Μοσχοφίλερο Π.Ο.Π. 2016 (κρασί λευκό)
  • 200 g τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Κορυφαίος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.τ.γ. κορν φλάουρ (15 g)
  • ½ κ.τ.γ. κύμινο τριμμένο Kania (3 g)
  • 6-7 φύλλα σέλινο μόνο τα φύλλα
  • 6 κόκκους καρδάμωμα
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ψωμί για τοστ σταρένιο Χρυσός Μύλος, φρυγανισμένο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ