Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Φιλέτο τσιπούρας αλά σπετσιώτα

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε τον χυμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα 100 g από τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό. Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και έπειτα την αδειάζετε σε ένα βαθύ ταψί και την αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών.

 

Εκτέλεση για το ψάρι

Αλατίζετε τα φιλέτα τσιπούρας και τα τοποθετείτε στο ταψί με τη σάλτσα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15 λεπτά. Σερβίρετε λίγη από τη σάλτσα σε ένα βαθύ πιάτο και βάζετε από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας. Στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με βραστά λαχανικά ή βραστά χόρτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοπικές, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη σάλτσα
  • 300 g φρέσκια τομάτα, τριμμένη
  • 200 g κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μισή ροδέλα
  • 500 g χυμός τομάτας
  • 40 g βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 250 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 10 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • βασιλικός για στόλισμα
  • Για το ψάρι
  • 4 φιλέτα τσιπούρας (400 g περίπου)
  • 4 g αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ