Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Φιλέτο γαλοπούλας με ρύζι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Για τη γαλοπούλα και το ρύζι

Για το πιλάφι βράζετε 1250 ml νερό. Στη συνέχεια το αλατίζετε και προσθέτετε το ρύζι. Το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να πετύχετε ένα σπυρωτό πιλάφι. Κόβετε τα φιλέτα γαλοπούλας σε φέτες πάχους 1 cm και τα αλατίζετε και από τις δύο πλευρές. Έπειτα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τα φιλέτα γαλοπούλας σε ένα ταψί . Φουρνίζετε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 1700C. Καλύπτετε το κάθε φιλέτο με μία φέτα γκούντα και ψήνετε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφού χαμηλώσετε τη φωτιά προσθέτετε το γάλα και σιγοβράζετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τη σως garlic και το μείγμα sea salt, rosemary & lemon και ανακατεύετε πολύ καλά.

Πρόταση Σερβιρίσματος

Βάζετε αρχικά τη σάλτσα στα πιάτα. Τοποθετείτε πάνω σε αυτήν το ρύζι και δίπλα το φιλέτο γαλοπούλας.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
6
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εορταστικές, Πουλερικά
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη γαλοπούλα και το ρύζι
  • 1 kg φιλέτο γαλοπούλας
  • 500 g ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης
  • Φέτες τυρί γκούντα
  • Για τη σάλτσα
  • 120 ml γάλα
  • 55 g βούτυρο
  • 120 g κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml σως garlic
  • 2 g μείγμα sea salt, rosemary & lemon

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ