Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Φασουλονταβάς Βέροιας

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τους γίγαντες για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τους σουρώνετε και τους βάζετε σε ένα ταψί μαζί με όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45 λεπτά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τους γίγαντες και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με λουκάνικο Τζουμαγιάς και λίγο μουστάρδα. Τρίβετε λίγη φέτα από πάνω και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Στολίζετε με λίγα φύλλα βασιλικού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-6
ΧΡΟΝΟΣ
135΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όσπρια, Τοπικές
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g φασόλια γίγαντες (μουλιασμένα για 8 ώρες)
  • 200 g χυμός τομάτας
  • 300 g κρεμμύδι ξερό, χονδροκομμένο
  • 120 g πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από τους σπόρους της και χονδροκομμένη
  • 20 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 300 g ζωμός λαχανικών ανάλατος
  • 10 g αλάτι
  • 2 g πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού και λίγη φέτα για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ