Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με μέλι και πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Χαράζετε με το μαχαίρι το κρέας, κάνοντας μικρές σχισμές και βάζετε μέσα σε αυτές το σκόρδο. Ανακατεύετε το μέλι με τον χυμό, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα και μαρινάρετε το κρέας με το μείγμα για περίπου 5 ώρες, γυρίζοντάς το 2-3 φορές.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη μαρινάδα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά, για να δέσει. Με τη μισή μαρινάδα αλείφετε το κρέας, το τυλίγετε με τη λαδόκολα και το τοποθετείτε σε ένα ταψί με σχάρα. Ρίχνετε το νερό στο ταψί και ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά στους 160ο C.Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρινάδα και ρίχνετε μέσα το κορν φλάουρ που έχετε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό, ώστε να πήξει η σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας και στο τέλος πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο φασκόμηλο.Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
105΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 1 kg χοιρινό μπούτι
  • 500 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 70 g μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας μαντζουράνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 g βούτυρο
  • 150 ml νερό
  • 2 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 λαδόκολα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο φρέσκο φασκόμηλο για το γαρνίρισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ