Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Χοιρινή Τηγανιά

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρέας και το θωρακίζετε καλά για 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε την τομάτα, τα μπαχαρικά και σβήνετε με το κρασί. Στο τέλος ρίχνετε τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να δέσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 250 g χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 g κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 100 g τομάτα κονκασέ
  • 25 g πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 20 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 30 g κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 45 g ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές μισές φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 g λευκό, ξηρό κρασί
  • 40 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 40 g γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. του γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 10 g απαλή μουστάρδα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ