Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά

Eκτέλεση για τη σκορδαλιά

Ξεπλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε αλατισµένο νερό για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα µε το µέγεθος τους).

Σε ένα τηγάνι βάζετε τη µισή ποσότητα ελαιόλαδου και το αφήνετε να ζεσταθεί. Βάζετε το κρεµµύδι και το σοτάρετε. Στο µεταξύ σε ένα µπλέντερ πολτοποιείτε τις σκελίδες σκόρδο.

Μόλις σοτάρετε το κρεµµύδι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε το κρεµµύδι µαζί µε το ελαιόλαδο στο µπλέντερ µε το σκόρδο. Τα πολτοποιείτε όλα µαζί.

Μόλις είναι έτοιµες οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε µε ένα µαχαίρι. Στη συνέχεια τις βάζετε και αυτές στο µπλέντερ και πολτοποιείτε ξανά.

(Αν δεν χωράνε όλα µαζί στο µπλέντερ, µπορείτε να τα βάλετε σε δύο δόσεις, ώστε να είναι καλύτερο το αποτέλεσµα και µετά να ανακατέψετε το µείγµα και των δύο δόσεων σε µια µπασίνα).

Σε µια µπασίνα ρίχνετε το µείγµα που πολτοποιήσατε στο µπλέντερ και προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου, τον χυµό λεµόνι, το µηλόξιδο και το αλάτι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά µε ένα σύρµα, µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Σηµείωση: Μπορείτε να βάλετε περισσότερες σκελίδες σκόρδου, αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του σκόρδου. Το σκόρδο, όσο περισσότερο µένει στο φαγητό, τόσο περισσότερη ένταση δίνει.

 

Εκτέλεση για τον µπακαλιάρο

Ξαρµυρίζετε τον µπακαλιάρο σε άφθονο νερό για 55 ώρες, αλλάζοντας 5 φορές το νερό. Στη συνέχεια τον στεγνώνετε και µε ένα µαχαίρι αφαιρείτε όσα κόκαλα µπορείτε. Κόβετε τα φιλέτα µπακαλιάρου σε κοµµάτια των 150 g περίπου.

Σε ένα µπολ βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την µπύρα και τα ανακατεύετε, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να γίνει χυλός.

Σε ένα µικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Περνάτε τον µπακαλιάρο στον χυλό και µε µια τσιµπίδα βάζετε τα κοµµάτια ένα-ένα στο ηλιέλαιο και τον τηγανίζετε, µέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώµα από όλες τις πλευρές του.

Τέλος τον βγάζετε από το τηγάνι και τον τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει από το λάδι.

Σερβίρετε σε πιάτο τα κοµµάτια µπακαλιάρου και από δίπλα βάζετε λίγη σκορδαλιά. Στολίζετε µε λίγα φύλλα µαϊντανού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
50'΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη σκοδραλιά
  • 1 Kg πατάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
  • 250 g κρεµµύδι, κοµµένο σε µισές ροδέλες
  • 250 g ελαιόλαδο
  • 40 g χυµός λεµόνι
  • 60 g µηλόξιδο
  • 10 g αλάτι
  • Για τον μπακαλιάρο
  • 1,5 Kg µπακαλιάρος ακαθάριστος, ξαρµυρισµένος
  • 300 g αλεύρι
  • 200 g κορν φλάουρ
  • 500 g µπύρα, ηλιέλαιο για το τηγάνισµα
  • λίγος µαϊντανός για στόλισµα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ