Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Αυγά μάτια πάνω σε ανοιχτή πίτα με χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο. Στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρετε από τη φωτιά, αρωματίζετε με τον βασιλικό και προσθέτετε το αλάτι και την πάπρικα. Λαδώνετε ελαφρώς ένα τηγάνι και ψήνετε την πίτα και από τις 2 πλευρές. Έπειτα τηγανίζετε 2 αυγά μάτια.

Για το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρετε επάνω στη μισή πίτα το μείγμα με τα λαχανικά και το λουκάνικο και στην άλλη μισή τα αυγά. Σε ένα μπολάκι βάζετε το ντιπ παντζαριού. Σερβίρετε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυγά, Πουλερικά, Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 130 g χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  • 1 πίτα
  • 70 g τομάτα κονκασέ
  • 50 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 60 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 50 g ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • λίγα φυλλαράκια βασιλικού για στόλισμα
  • Για το ντιπ
  • 150 g παντζάρι, βρασμένο
  • 100 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/5 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ