Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Αρακάς με γαρίδες

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτετε τον αρακά με τα καρότα και αφήνετε για λίγο να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για ακόμη 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες και μετά από 5 λεπτά σβήνετε τη φωτιά.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-5
ΧΡΟΝΟΣ
45'΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σαρακοστιανά
ΥΛΙΚΑ
  • 1 Κg αρακάς
  • 500 g γαρίδες
  • 3 – 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
  • 4 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 45 ml χυμός λεμονιού
  • 700 ml ανάλατος ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ