Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Αρακάς με χταπόδι

Αρχικά χωρίζετε τα πλοκάμια από την κουκούλα. Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το νερό, το πιπέρι και τη δάφνη. Σκεπάζετε με τη λαδόκολλα και ψήνετε στους 1800C για 50 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα και το κρεμμύδι για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη τομάτα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζετε για 15 λεπτά.

Τέλος σερβίρετε σε ένα πιάτο, από κάτω τον αρακά και από πάνω το πλοκάμι κομμένο σε φέτες. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαχανικά, Σαρακοστιανά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • Για το χταπόδι
  • 1 χταπόδι 900 g Οcean Sea, ξεπαγωμένο
  • 40 g ελαιόλαδο
  • 20 g μηλόξιδο
  • 80 g νερό
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 λαδόκολα βρεγμένη
  • Για τον αρακά
  • 1 πακέτο αρακά Vegeterra
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 400 g τομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη (280 g στραγγισμένη)
  • 70 g καρότο, σε μικρές ροδέλες
  • 100 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 260 g νερό
  • 30 g σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 20 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 15 g τομάτα λιαστή, ξερή
  • 15 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ