Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Αρακάς λαδερός με φιλέτο σολομού
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 50 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ, τον γλυκάνισο και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν λίγο τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά από την κατάψυξη και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Ρίχνετε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για ακόμη 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κλείνετε το καπάκι και κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα αρώματα.

Αφαιρείτε τα μεσαία κόκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι, εφόσον υπάρχουν και τον κόβετε σε φέτες. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μικρό ταψί όλα τα υλικά μαζί με τον σολομό και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 12 λεπτά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τον αρακά και τοποθετείτε από πάνω ένα φιλέτο σολομού. Στολίζετε με λίγο άνηθο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαχανικά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • Για τον αρακά
  • 1 Kg αρακάς, κατεψυγμένος
  • 170 g ελαιόλαδο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 300 g ζωμός λαχανικών
  • 2 κουτ. της σούπας πελτές τομάτας
  • 2 αστεράκια γλυκάνισο
  • 400 g τομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 3 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Για τον σολομό
  • 500 g φιλέτο σολομού
  • 30 g ελαιόλαδο
  • 100 g ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 αστεράκι γλυκάνισο
  • 1 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγα φυλλαράκια άνηθο για το στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ